"Pi fari li cucciddata un ci voli arti di pinna, ci voli la farina, la saimi, lu zuccaru e la vaniglia, l'ammoniaca però ci à mettiri, e li mpasti cu lu latti, si ssì brava a tagghialli, tu ci l'hai prestu fatti. Li tagghi a cavadduzzi, chissa è la tradizioni, si tu ci canci furma un sù cchiù Vitalori, però su bboni puru, basta chi ssù ghincuti cu mennuli o cu ficu e beddi zuccarati. Senti però un cunsigghiu, quannu tu l'à nfurnari, lu furnu a ligna è megghiu, picchì c'è n'autru oduri. Si propriu tu un ci l'hai, be!chi ci pò fari? Nfurnali lu stessu, ma senza falli abbruciari."
"Per fare i "cucciddati" non ci vuole l'arte della penna, ci vuole la farina, la sugna, lo zucchero e la vaniglia. L'ammoniaca però ci devi mettere e li impasti con il latte. Se sei brava a tagliarli, tu li hai presto fatti. Li tagli a cavallucci, questa è la tradizione, se tu ci cambi forma non sono più Vitesi, però son pure buoni, basta che li riempi con mandorle o con fichi e poi ben zuccherati. Senti, però, un consiglio, quando li devi infornare, il forno a legna è migliore, perchè dà loro un altro odore. Se proprio non ce l'hai, be!,che ci puoi fare? Infornali lo stesso, ma senza farli bruciare."
Maria Stabile – 06/12/2001